over

Hallo!
Ik ben Natasja Roodbergen

Ik geef Qi Gonglessen, ben coördinator Body & Mind bij De VAK in Delft en zet mij in voor wilde honingbijen en bomen.

Lessen
Volgens mijn cursisten ben ik geduldig, heb ik een fijne rustige stem en kan ik de bewegingen goed voordoen en uitleggen. Eerst zien dan geloven? Doe dan vooral mee aan een proefles Qi Gong of probeer de online mini-lessen uit met het proefabonnement van twee weken. In de agenda kun je zien wanneer de mini-lessen worden gegeven.

Bijen
Op een mooie zomerdag stond ik in een bijenstal in Houtkamp, Leiderdorp. De bijen vlogen om mij heen en al mijn zintuigen gingen open, ik was helemaal aanwezig en voelde me midden in het leven staan. Dit heeft een grote indruk op mij gemaakt. En ik wilde meer: mij inzetten voor hun behoud. Dit doe ik door stichting Boombijen op te richten, lezingen en exposities te verzorgen en aan habitatherstel te werken.

Studie
De kennis over wilde honingbijen en hun habitat heb ik verworven door zelfstudie en gesprekken met o.a. Jacques van Alphen, schrijver van het boek Honingbijen. Daarnaast ben ik in 2013 geïnspireerd geraakt door de positieve uitwerking van Qi Gong heb ik besloten mij verder in de achtergrond van Qi Gong te verdiepen. Ik ben daarom de studie traditionele Chinese geneeswijzen begonnen aan de Academie Bo Yi in Zoetermeer. De hbo-opleiding Tuina Therapie heb ik inmiddels succesvol afgerond. Ook ben ik lang lang geleden afgestudeerd aan de TU Delft als architect.

Thee en schilderen
De traditionele Chinese aanpak heeft me echt gegrepen, en daardoor heb ik me ook op enkele andere aspecten van de Chinese cultuur gericht: Gong Fu Cha, de kunst van het thee proeven en schenken met de gawain, en het Chinees penseelschilderen.

Zowel in thee proeven als in penseelschilderen bied ik af en toe workshops aan. Houd de agenda in de gaten voor de recente data.

Hoogtepunt
Een van de hoogtepunten in mijn thee- en schildercarrière was in september 2020. Ik heb meegedaan met de expositie ‘Delfts BLAUW IS HOT – 101 theepotten door Tineke van Gils‘. Bij de opening door twéé burgemeesters, die van Delft en Rijswijk, mocht ik de traditionele theeceremonie doen. Kijk hier voor een foto van de ceremonie. Ook heb ik twee van de tentoongestelde theepotten beschilderd en een paar van mijn karperschilderingen hingen er als decoratie. Dank je wel Tineke!