over

Hallo!
Ik ben Natasja Roodbergen

Volgens mijn cursisten ben ik geduldig, heb ik een fijne rustige stem en kan ik de bewegingen goed voordoen en uitleggen. Eerst zien dan geloven? Doe dan vooral mee aan een proefles Qi Gong of probeer de online mini-lessen uit met het proefabonnement van twee weken. In de agenda kun je zien wanneer de mini-lessen worden gegeven.

Studie
Geïnspireerd door de positieve uitwerking van Qi Gong heb ik besloten mij verder in de achtergrond van Qi Gong te verdiepen. Ik ben daarom in 2013 de studie traditionele Chinese geneeswijzen begonnen aan de Academie Bo Yi in Zoetermeer. De hbo-opleiding Tuina Therapie heb ik inmiddels succesvol afgerond. Nu staan Acupunctuur en Chinese Kruiden op mijn verlanglijstje!

Thee en schilderen
De traditionele Chinese aanpak heeft me echt gegrepen, en daardoor heb ik me ook op enkele andere aspecten van de Chinese cultuur gericht: Gong Fu Cha, de kunst van het thee proeven en schenken met de gawain, en het Chinees penseelschilderen.

Zowel in thee proeven als in penseelschilderen bied ik af en toe workshops aan. Houd de agenda in de gaten voor de recente data.

Hoogtepunt
Een van de hoogtepunten in mijn thee- en schildercarrière was in september 2020. Ik heb meegedaan met de expositie ‘Delfts BLAUW IS HOT – 101 theepotten door Tineke van Gils‘. Bij de opening door twéé burgemeesters, die van Delft en Rijswijk, mocht ik de traditionele theeceremonie doen. Kijk hier voor een foto van de ceremonie. Ook heb ik twee van de tentoongestelde theepotten beschilderd en een paar van mijn karperschilderingen hingen er als decoratie. Dank je wel Tineke!