workshops thee proeven

Gong Fu Cha – Thee proeven

Thee proeven? Net als wijn en whisky, kan dat? Ja!

In China heeft de theecultuur zich door de eeuwen heen tot een ware kunst ontwikkeld. Van deze rijkdom aan thee is nog maar weinig bekend in Nederland. Ontdek de grootse en geurige wereld van thee! Maak kennis met de vele soorten heerlijke Chinese thee en de aandachtige wijze van thee zetten.

Een traditionele theetafel met porseleinen Gaiwan (kommetje met deksel), een theedier (kikkermonster), grijpers en schepje, en een takje pruimenbloesem!


Ben je geïnteresseerd en  heb je vragen?
Je kunt mij, Natasja Roodbergen, bereiken op 06 41543636 of door te e-mailen naar natasja@putizi.nl.

Eerst volgende workshop:

Op zaterdag 24 april gaan we Chinese thee proeven Grandpa stijl!
We gaan een heerlijke thee proeven: Little Tong Mu (Tong Mu Zhengshan Xiaozhong). Een geurige zwarte thee, vol bloemen en fruit. Meer over deze workshop lees je onder Workshop 1, onderaan deze pagina.
Op deze workshop kun je je inschrijven tot en met 20 april. Woon je buiten Delft en wil je het pakketje per post ontvangen dan kun je je het beste inschrijven voor 15 april vanwege de levertijden van PostNL. Wees er snel bij er is plek voor 10 deelnemers, en vol is vol!

Inschrijven
Wil je mee doen? Dat kan door mij een email te sturen, vermeld in je e-mail: “aanmelding thee-workshop”, workshopnaam, workshopdatum, jouw volledige naam en contact gegevens. Je ontvangt dan een leuk theepakketje en alle informatie die je nodig hebt om mee te doen met de thee-workshop! Kijk ook eens in de agenda wanneer de verschillende workshops worden aangeboden. Je kunt je inschrijven tot vijf dagen voor de workshops. Red je het niet? Je kunt je alvast inschrijven voor de volgende workshop op zaterdag 29 mei 2021. In deze workshop leer je thee zetten met de Gaiwan!

Wil je in een besloten groep een thee-workshop doen? Ik verzorg ook workshops op maat voor bedrijven, instellingen en particulieren. Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen door een e-mail te sturen naar natasja@putizi.nl of door te bellen op 0641543636.

Workshops thee proeven

Drie heerlijke workshops thee proeven
Hieronder staan drie verschillende workshops beschreven. Elke workshop kent vele variaties afhankelijk van de thee die we per workshop gaan proeven. De verschillende theesoorten die door het jaar heen aan bod komen vallen binnen de volgende theegroepen: Zwarte thee, Oolong, Groene thee, Witte thee, Gele thee, en Puerh. Elke theegroep is op zichzelf weer een bonte verzameling van vele verschillende theeën en een wereld op zich! Verwen jezelf met een bijzondere Chinese thee en ontdek de grootse wereld van de thee!

Porseleinen Gaiwan (traditioneel theekommetje met deksel) gevuld met zwarte thee: Souchong Liquor (een ongerookte Souchong!) uit Tong Mu China geplukt in april 2020. Zoals je kunt zien is het een hele fijne pluk (alleen de jonge blaadjes). Deze thee smaakt licht zoet en lekker rond, naar cacao, vanille en rozijnen.

Leuke tip 1: Je kunt je voor alle workshops ook met je vriend of vriendin inschrijven. Je doet dan samen mee met één link, zo betaal je voor jullie tweeën de prijs van één workshop!
Leuke tip 2: Geef eens een thee-workshop cadeau!

Workshop 1  Chinese thee proeven Grandpa stijl

Introductieworkshop van 1 uur waarin je kennismaakt met de traditionele Chinese wijze van thee drinken. Je krijgt achtergrond over de eeuwenoude kunst van het thee drinken in China, de vele verschillende soorten thee en de productiemethoden ervan. Hoe thee wordt bereid en geproefd. We gaan ook samen een mooie thee zetten en proeven, op de ouderwetse manier van “opa”. Het enige wat je nodig hebt zijn twee kommetjes en een schoteltje en eventueel een thermosfles. De thee die we gaan proeven wordt zorgvuldig voor je uitgezocht en in een leuk theepakketje verzorgd.

Prijs: € 30 inclusief theepakketje* met één bijzondere thee. Je krijgt genoeg thee om twee keer op de traditionele manier van “opa” thee te maken.

Workshop 2  Chinese thee beleven – Thee & Thee

Workshop van 1 uur waarin we twee verschillende soorten thee naast elkaar gaan proeven en vergelijken op de ouderwetse manier van “opa”. Zo kun je de smaakverschillen en kwaliteiten van de thee goed proeven. Je krijgt achtergrond over deze twee theesoorten, waar de thee vandaan komt, de productiemethoden en de smaakprofielen. De twee theeën worden zorgvuldig voor je uitgezocht en in een leuk theepakketje verzorgd. Doe mee en leer de fijnere kneepjes van thee proeven!

Prijs: € 40 inclusief theepakketje* met twee verschillende bijzondere theeën. Je krijgt genoeg thee om twee keer op de traditionele manier van “opa” thee te maken.

Workshop 3  Chinese thee beleven – Met de Gaiwan!

Hier zie je de kleine witte porseleinen Gaiwan (70 ml) die we in de workshop gaan leren  gebruiken! Met deze Gaiwan kun je thee maken voor 1 tot 3 personen. Naast de Gaiwan zie je een theedier staan, de gelukskikker. Een klein monstertje is het, met drie poten en een muntje in zijn bek. Deze demon brengt rijkdom en voorspoed!

Workshop van 1 uur waarin je leert thee te zetten met een Gaiwan. De Gaiwan is een Chinees theepotje dat bestaat uit een klein kommetje met bijpassende dekseltje. Door het maken van thee met een Gaiwan kun je heel mooi de smaakontwikkeling van de verschillende opgietingen ervaren, hoe de thee zich ontvouwt en zich voor je opent. Je hebt zelf invloed op de smaak en je bent heel dicht bij de thee betrokken. Kortom, je leert thee proeven, voelen, ruiken, zien en horen. Het enige wat je nodig hebt zijn één of twee kleine kopjes of glaasjes voor het uitschenken van de thee, een kom en een schone theedoek.

Prijs: € 50 inclusief theepakketje**  met één voor deze gelegenheid speciaal uitgezochte exclusieve thee.

*Het theepakketje wordt persoonlijk bij je afgeleverd als je in Delft woont. Je kunt het theepakketje ook komen ophalen in het centrum van Delft, locatie volgt. Woon je verder weg dan stuur ik in overleg het pakketje per post naar je op! Verzendkosten zijn dan €4,60.

** Je kunt de Gaiwan in de originele verpakking weer inleveren in het centrum van Delft, locatie volgt. Je krijgt dan het statiegeld van € 20 teruggestort.
Ook dit theepakketje wordt persoonlijk bij je afgeleverd als je in Delft woont. Je kunt het theepakketje ook komen ophalen in het centrum van Delft, locatie volgt. Woon je verder weg, maar wel in Nederland, dan stuur ik in overleg het pakketje per post naar je op! Verzendkosten zijn dan €7,25.